اشتراک گذاری

بلندخوانی چه کمکی به یادگیری زبان می کند؟

5/5 - (1 امتیاز)

بلندخوانی را به احتمال زیاد در مدرسه تجربه کرده اید. معمولا از این روش برای آموزش به دانش آموزان، به ویژه در سنین پایین تر استفاده می شود. اما به نظر شما این روش برای آموزش زبان انگلیسی هم کاربرد دارد؟ برای دریافت پاسخ این سوال باید بدانید که “سطح شنیداری” کودکان تا مقطع راهنمایی، به شکل چشمگیری از سطح خواندن آن ها پیشی می گیرد. یعنی وقتی کودکان مطلبی را می شنوند، به مراتب آن را بهتر یاد می گیرند تا زمانی که آن را می خوانند. بنابراین می توان نتیجه گرفت که پاسخ کلی سوال مثبت است. حال این پرسش مطرح می شود که بلند خوانی چه کمکی به یادگیری زبان می کند؟ آیلتس تیم امروز در پی ارائه پاسخی مناسب و جامع برای این سوال است.

بلندخوانی چیست؟

قبل از پرداختن به تاثیر بلند خوانی در یادگیری زبان، بهتر است با مفهوم این عبارت بیشتر آشنا شوید. بلندخوانی، خواندن یک کتاب با صدای بلند، همراه با بازتاب فضای عاطفی و فراز و فرود داستان است. این روش معمولا و بیشتر برای کودکان کاربرد دارد و در بسیاری از مهدهای کودک، مراکز پیش دبستانی و آموزشگاه های زبان، از آن استفاده می شود. در بلندخوانی و خواندن جمعی، کودکان و نوجوانان می‌ آموزند از زمانی که بسیار کوچک هستند، به دنیای کتابها سفر کرده و درک بهتری از محتوا و به ویژه داستان ها داشته باشند.

تاثیر بلندخوانی در یادگیری زبان

وقتی با  صدای بلند مطلبی را برای شخصی می خوانیم، به ویژه اگر کودک باشد، انتقال مفهوم بسیار راحت تر خواهد بود. بلند خواندن، درک نظریه های پیچیده را برای کودکان راحت تر می کند و الگوهایی زبانی و واژگانی  به آنها ارائه  می دهد که جزئی از گفتار روزمره شان نیستند. یکی دیگر از تاثیرات دیگر بلند خوانی در یادگیری زبان این است که کمک می کند تا وقتی به شکل مستقل از دیگران کتاب میخوانیم، ساختار آن را  نیز درک کنیم. بلند خواندن، پایه ای برای گسترش سواد است و می تواند در تقویت مهارت های زبان انگلیسی هم مفید باشد. حتی مکث ها و تأکیدهای خواننده هم می توانند به درک بهتر زبان توسط شنونده کمک کند.

نکاتی برای تاثیر بیشتر بلندخوانی در آموزش زبان

اگر می خواهید برای آموزش زبان به کودک خود از روش بلندخوانی استفاده کنید، بهتر است نکات زیر را مد نظر داشته باشید:

هنگام خواندن مطلب مورد نظر، سعی کنید احساسات و عواطف نهفته در آن را به خوبی بازتاب دهید.

زیبا و درست بخوانید تا شنونده از شنیدن محتوا لذت ببرد و این کار برایش یک فعالیت سرگرم کننده باشد. به این ترتیب یادگیری زبان برایش خسته کننده نیست.

به یاد داشته باشید که بلند خوانی، کودکان را شیفته خواندن می‌ کند، در حالی ‌که با شنیدن واژه‌های ناآشنا دایره ‌ی واژگان آنها نیز گسترش پیدا می کند.

بلندخوانی الگویی درست برای خواندن به کودکان می ‌دهد که به تقویت درک مطلب آنها هم کمک می کند.

کودکان با گوش سپردن به صدای پدر، مادر و یا مربی و آموزگار، توانایی شنیدن و تمرکز خود را تقویت می‌ کنند.

بلند خوانی کمک می کند که کودکان به مرور، با واژه های جدیدتر هم آشنا شوند و به این ترتیب، دایره واژگان خود را افزایش دهند.  

تاثیر بلند خوانی در یادگیری زبان وقتی بیشتر می شود که این کار با تکنیک‌ هایی همچون پیش ‌بینی کردن و بلند فکر کردن همراه شود. به این ترتیب، مهارت اندیشیدن در کودکان تقویت می ‌شود.

هنگامی که کودکان برای شنیدن آماده و مشتاق شدند، بلند خوانی را شروع کنید تا تاثیر بیشتری روی آنها داشته باشد.

توصیه می شود کتاب را پیش روی کودک یا کودکان بگیرید و اجازه دهید طرح جلد را به ‌خوبی ببینند.

کودکان را تشویق کنید تا با دیدن عنوان کتاب و تصویر روی جلد آن، پیش ‌بینی کنند که این داستان درباره‌ چیست.

اجازه دهید کودکان تصویرهای کتاب را ببینند. توجه به تصاویر و ارتباط برقرار کردن با آنها تاثیر بلندخوانی در یادگیری زبان را چند برابر می کند.

کودک را در فرایند یادگیری شریک کنید و از او بخواهید که به سوالاتتان پاسخ دهد.

به حالات چهره ‌ی کودکان دقت کنید تا اگر نشانه ‌های از خستگی یا بی ‌علاقگی دیدید واکنش مناسب را در نظر بگیرید.

به کودکان اجازه دهید واژه ‌ها را تکرار کنند؛ حتی می توانید از آنها بخواهید که واژه ها یا درسهای بعدی را حدس بزنند.

هنر بلند خوانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *