اشتراک گذاری

آشنایی با 4 روش تدریس زبان انگلیسی

5/5 - (5 امتیاز)

حتما از دوستانتان در مورد روشهای عالی یا ضعیف موسسه ها یا مدرسین زبان چیزهایی شنیده اید. تدریس زبان، روشها و متدهای بسیاری دارد که تاثیر زیادی بر کیفیت یادگیری دارند. در واقع تفاوت یک مدرس یا آموزشگاه حرفه ای با افراد یا مراکز سطح پایین تر، در متدهایی است که برای تدریس به کار می برند. نمی توان گفت که بهترین و کامل ترین روش برای یادگیری زبان انگلیسی یا دیگر زبان های خارجی دقیقا کدام روش است. این مسئله تا حد زیادی به بروز بودن روشها و تکنیک ها و نیز تاثیر آن بر افراد مختلف بستگی دارد. در این مقاله ما 4 روش تدریس زبان انگلیسی را به شما معرفی می کنیم که شامل روشهای شنیداری، تک زبانه، ترجمه ای و دستوری می شوند.

1- تدریس زبان انگلیسی به روش دستوری

روش دستوری با عنوان روش دستور محتوا نیز شناخته می شود. این متد یکی از قدیمی ترین روشهای آموزش زبان است که تمرکز اصلی آن بر قواعد است. در این روش، مدرس باید بر زبان مادری زبان آموز تسلط کامل داشته باشد تا توانایی بیشتری برای تدریس دستور محور داشته باشد. دستور زبان در این روش به زبان مادری توضیح داده می شود و مثالها ترجمه می شوند. تمرین دستور زبان با کمک مثال هم یکی از تکنیک های این متد به شمار می رود. البته تدریس لغات جدید زبان انگلیسی نیز در تدریس زبان دستوری اهمیت دارد. زبان‌آموزان باید دایره لغات گسترده‌ای داشته باشند تا بتوانند مثال‌های انگلیسی را ترجمه کنند و مثال بزنند.

تدریس زبان انگلیسی به روش دستوری

2- تدریس زبان به روش شنیداری

یکی دیگر از روشهای تدریس زبان انگلیسی، روش شنیداری است. این تکنیک، جزء جدیدترین متدهای زبان آموزی است که بسیار خلاقانه و مفید برای کودکان است. همان ‌طور که از نام این روش تدریس زبان پیداست، شنیدن (طبیعی‌ترین شیوه یادگیری زبان) محور اصلی آن را تشکیل می‌دهد. واضح است که خواندن و نوشتن در این روش، در جایگاه های بعدی قرار دارند و مستلزم آن هستند که زبان آموز قادر به مکالمه انگلیسی باشد. تمرین ها در روش شنیداری، بیشتر حول محور مکالمه می گردند و مدرس با ابزارهای کمک ‌آموزشی مانند تصاویر به زبان ‌آموزان کمک می‌ کند تا تصاویر را به واژگانی که می ‌شنود، ربط دهد. پس از آن، زبان آموز یاد می گیرد که چطور از کلمات و جملات مختلف استفاده کند. لغات و دستور زبان انگلیسی در روش شنیداری، از طریق شنیدن و مکالمه آموزش داده می شوند و به همین دلیل هم تاکید بسیاری روی تلفظ درست کلمات وجود دارد.

3- تدریس انگلیسی به روش تک ‌زبانه

در تدریس زبان به صورت تک ‌زبانه، خبری از صحبت کردن به زبان مادری در حین آموزش نیست. این روش بیشتر برای بزرگسالان مناسب است و آموزش لغات جدید زبان انگلیسی در اولویت آن قرار دارد. زیرا هنگامی که دایره واژگان زبان ‌آموزان گسترده باشد، مدرس می ‌تواند بدون توضیح قواعد دستوری، مفاهیم و عناصر انتزاعی را نیز به محصلین آموزش دهد. به بیان جامع تر می توان چنین گفت که در تدریس زبان انگلیسی به این روش، پیچیدگی‌ های یک زبان به صورت ذاتی آموخته می ‌شوند و زبان‌آموز، الگوهای زبانی را از طریق تمرین یاد می ‌گیرد. معمولا در پایان کلاس  هم زمانی به رفع اشکال اختصاص داده می شود تا شما بتوانید اشکالات خود را در آن زمان برطرف کنید. بسیاری از دوره های آموزش آنلاین زبان انگلیسی، از روش تک زبانه برای آموزش بهتر و با کیفیت تر استفاده می کنند.

تدریس انگلیسی به روش تک زبانه

4- آموزش زبان انگلیسی به روش ترجمه ‌ای

آموزش زبان به روش ترجمه ای تا حد زیادی شببیه روش دستوری است اما تفاوت های اساسی هم با این متد دارد. در روش ترجمه ای، ساختار زبان انگلیسی از زبان مادری زبان ‌آموزان مهمتر است. این روش بیشتر برای بزرگسالان یا افراد جوان ‌تر کاربرد دارد و زمانی می توان از آن استفاده کرد که مدرس به زبان مادری زبان ‌آموزان مسلط باشد و البته تمامی زبان ‌آموزان نیز به یک زبان صحبت کنند. توجه و تمرکز اصلی در این روش، بر عناصر مختلف زبان مانند واژگان، قواعد، مکالمه و… می باشد. آزمون هایی که در این متد برگزار می شوند به این صورت هستند که پرسش‌ها ابتدا به زبان مادری زبان آموز مطرح می گردند. اما به مرور آزمون‌ها کاملا انگلیسی شده و پاسخ دادن به آنها مستلزم تسلط هرچه بیشتر بر زبان است. همچنین باید بدانید که بخش عمده مفاهیم در این مورد از روشهای تدریس زبان انگلیسی، با توضیحات شفاهی مدرس منتقل می شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *