اشتراک گذاری

چرا یادگیری زبان انگلیسی بصورت خودآموز در نهایت نتیجه مثبتی نداره؟

5/5 - (7 امتیاز)

همونطور که یادته زمانی که از روشهای مختلف یادگیری زبان صحبت میکردم یکی از روش های یادگیری زبان انگلیسی بصورت خودآموز بود. حالا میخوام برات توضیح بدم که چرا یادگیری زبان انگلیسی بصورت خودآموز در نهایت نتیجه مثبتی نداره. شاید تا الان فکر میکردی که یادگیری زبان انگلیسی بصورت خودآموز یکی از بهترین روش هاست. ولی با من همراه شو تا بطور کامل و با جزییات این سوال رو پاسخ بدم.

1- عدم اطمینان از انتخاب متد درست یادگیری

یه زبان آموز زمانی میتونه مطمئن باشه که در انتهای پروسه یادگیری زبان به نتیجه مورد نظر دست پیدا میکنه که از متد یادگیری که انتخاب کرده اطمینان داشته باشه. یه متد آموزشی خوب معمولا تمامی مهارتها رو هدف قرار میده ولی از اونجاییکه بچه ها اطلاعات کافی در مورد بایدها و نبایدهای یادگیری زبان انگلیسی اطلاع کافی ندارن معمولا تو این تله گرفتار میشن. نتیجه اینه که بعد از مدتی به هیچ پیشرفتی دست پیدا نمیکنن.

2- نداشتن ناظر و هدایتگر

اگه حتی تا بحال یکبار تجربه یادگیری زبان رو داشتی به این امر اعتراف میکنی که موارد زیادی رو زمانی یاد گرفتی و به خاطر سپردی که استاد و ناظر و هدایتگر خوبی داشتی که اشتباهاتت رو گوشزد و اصلاح کرده. حالا این سوال پیش میاد که تو روش خودآموز یادگیری زبان انگلیسی بدون داشتن یه هدایتگر و استاد خوب چطور باید متوجه اشتباهات بشیم؟ این که چگونه متوجه استفاده نادرست زبان بشیم موردیه که تو روش خودآموز پاسخی براش وجود نداره.

3- امکان انتخاب اشتباه منابع

حتما تا حالا یه سر به کتابفروشی زبان زدی و هزاران عنوان کتاب و کتابهای آموزشی زبان رو تو قفسه ها دیدی. حتما با این سوال مواجه شدی که از کجا تشخیص بدم که بر فرض کتاب ایکس برای من مناسبه و من رو به هدفم میرسونه؟ بادم میاد که تو اوایل سفر یادگیری زبانم به قدری ضعیف بودم که نمیتونستم یه جمله به انگلیسی بگم. زمانی که برای خرید یه کتاب جهت بهبود صحبت کردنم به کتابفروشی زبان رفتم در نهایت کتابی رو خریدم که مخصوص آزمون و مصاحبه آیلتس بود!!!! بعدها متوجه شدم که چه اشتباه بزرگی تو خرید کتاب و منابع آموزشی مرتکب شدم و این موضوع چقدر پیشرفت من رو به تاخیر انداخت. همیشه یادت باشه امکان انتخاب اشتباه منابع برای یه زبان آموز احتمال زیادی داره.

4- نداشتن حس تعهد

این یه حقیقته که زمانی که روش خودآموز رو برای یادگیری زبان انگلیسی انتخاب میکنی، چون تایم و روز ثابتی برای انجام فعالیتها نداری و اون تایم و زمان رو براساس تایم خالی خودت انتخاب میکنی بطور ناخودآگاه حس تعهدی این روش یادگیری رو در بر نمیگیره. چه بسا زمانهای زیادی هست که خسته ای و یا ترجیح میدی به جای صرف زمان و انرژی با دوستهات زمان بگذرونی. این اتفاق زمانی که میدونی باید راس ساعت و روز مقرر سر کلاس حاضر باشی و پیش استادت باشی نمیفته. یادت باشه قانون خودش تو یادگیری زبان یه نیروی پیش برنده است که متاسفانه روش خودآموز ازش بی بهره ست.

5- مناسب نبودن برای همه سطوح

یادگیری زبان انگلیسی بصورت خودآموز مشخصا برای تمامی سطح زبان آموزان مناسب نیست. لازمه استفاده از این روش داشتن آگاهی نسبی به مهارتها و بخش های مختلف یادگیری زبانه چون فقط در اینصورته که میتونی مشخص کنی که رو کدوم قسمت زبانت میخوای کار کنی و از طریق چه فعالیتهایی میتونی این مهم رو انجام بدی. پس اگر سطحت از متسطه پایین تره اصلا بهت پیشنهاد نمیکنم که زبان رو از طریق روش خودآموز یاد بگیری.

6- نبود برنامه آموزشی مدون و دقیق

از اونجاییکه تو خودت مشخص میکنی که چه مطالبی رو تحت پوشش قرار بدی، و همینطور اطلاع کافی از ویژگیهای یه برنامه آموزشی خوب و کامل و قوی نداری، احتمال دنبال کردن یه برنامه آموزشی ناقص و ناکامل فوق العاده بالاست. البته من قبلا اینجا در مورد ویژگیهای یه برنامه آموزشی خوب توضیح دادم. ولی همیشه یادت باشه که از یه متخصص کمک گرفتن میتونه موفقیتت رو در نهایت تضمین کنه. برنامه آموزشی کامل و مدون یکی از مهم ترین فاکتورهای یادگیری زبان انگلیسیه که باید زمان و انرژی کافی جهت انتخاب درست این مورد صرف بشه.

7- نداشتن اعتماد به نفس در ارتباط دوطرفه

یکی از دلایل نتیجه نگرفتن بچه ها از طریق یادگیری زبان انگلیسی بصورت خودآموز اینه که چون تو این روش یادگیری ارتباط دوطفه سازنده ای وجود نداره(ارتباطی مانند شاگرد-استاد و یا شاگرد-شاگرد) زمانی که زبان آموز تو محیط واقعی ارتباطی قرار میگیره به دلیل داشتن اعتماد به نفس پایین نمیتوه ارتباط موثر و سازنده ای برقرار کنه و به اصطلاح در ارتباط نقش فرمانبردار رو پیدا میکنه.

8- روند پیشرفت فوق العاده کند

یکی از بزرگترین ویژگیهای منفی یادگیری زبان انگلیسی بصور ت خودآموز اینه که روند پیشرفت زبان آموز فوق العده کنده. چرا که زبان آموز بیشتر زمان و یا بهتر بگم تمام زمان و انرژی خودش رو صرف یادگیری میکنه. این در حالیه که تو این چرخه بخش تمرین و استفاده هیچگونه توجهی بهشون نمیشه. در نتیجه روند پیشرفت سرعت بسیار کندی رو داره. این رویه پیشرفت فوق العده کند باعث ضعف اعتماد به نفس زبان آموز هم میشه.
دوست من یادت باشه که اینکه چه روشی رو برای یادگیری زبان انتخاب میکنی فوق العاده تو موفقیت و یا شکست تو تاثیر گذاره. من بهت کمک میکنم تا با چشم باز و آگاهی کافی بتونی تصمیمت رو برای شروع یادگیری زبان بگیری.
پشتیبان همیشگی تو، آیلتس تیم

دوست و پشتیبان تو آیلتس تیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *