اشتراک گذاری

تکنیک ‌های افزایش حافظه بلند مدت برای یادگیری زبان

5/5 - (1 امتیاز)

حافظه بلند مدت در آموزش بسیار مهم است و اهمیت آن در یادگیری زبان به مراتب بیشتر است. آموزش زبان یک مقوله بلند مدت است و احتیاج به گذشت زمان دارد. از طرفی همه شنیده ایم که زبان فرار است و آموخته های ما پس از مدتی از ذهنمان پاک می شوند. در چنین شرایطی، منطقی است که بخواهیم حافظه بلند مدت مان را تقویت کنیم تا یادگیری زبان هم برایمان راحت تر شود. اما چطور می توان به این مهم دست یافت؟ آیلتس تیم امروز با معرفی تکنیک های افزایش حافظه بلند مدت برای یادگیری زبان در خدمت شما عزیزان است.

تکنیک هایی برای تقویت حافظه بلند مدت در یادگیری زبان

حافظه خودتان را دست کم نگیرید

شما باید به حافظه خودتان اطمینان داشته باشید تا بتوانید آن را تقویت کنید. در علم روانشناسی، حافظه یک شبکه یا توری تشبیه است که هرقدر به توانایی های آن شک کنید، سوراخ‌ های آن بازتر می شوند. اما اگر به قدرت حافظه ایمان داشته باشید، سوراخ ها بسته می شوند و در نتیجه، مطلب را بهتر نگه میدارد. اصلا فکر نکنید چون سن شما بالاست یا درگیری فکری و مشغله زیادی دارید، حافظه تان ضعیف شده است.

از حافظه تان کار بکشید

یکی از راه های بسیار موثر به منظور افزایش حافظه بلند مدت برای یادگیری زبان، کار کشیدن از حافظه است. هرچقدر بیشتر از حافظه خود به طور مستمر استفاده کنید، کمتر از دیگران در معرض فرسایش و ضعف حافظه قرار می‌گیرید. ثابت شده است که در اشخاص مسن با وجود اینکه برخی رشته‌های عصبی به سبب افزایش سن از دست می ‌روند اما بر اثر کار مداوم و مستمر و استفاده از مغز، ممکن است تا میزان 25 درصد از رشته‌ های عصبی یک فرد 50 ساله بیشتر باشند. البته همین که قدم در مسیر یادگیری زبان انگلیسی گذاشته اید یعنی دارید از حافظه خود کار می کشید!

کارهای روزانه را مرور کنید

هر زمان که فرصت داشتید، کارهای روزانه خود را مرور کنید. حتی بهتر است آنها را بنویسید و نظم مشخصی به امور روزمره خود بدهید. با این کار مغزتان را وادار به فعالیت می کنید و در نهایت باعث تقویت حافظه خود می شوید.

تمرکز داشته باشید

فرقی ندارد که در حال انجام چه کاری هستید؛ سعی کنید تمرکز شما در بالاترین سطح باشد. برای تقویت حافظه بلند مدت به منظور یادگیری زبان یا هر آموزش دیگری، تمرکز و حواستان را تماما به کاری که در حال انجام دادن آن هستید بدهید. یعنی افکار بیهوده را کنار بگذارید تا هم ذهن تان کنترل شود و هم حافظه شما افزایش پیدا کند.

بدون فهم مطلب به مطالعه ادامه ندهید

مطالب را درست مطالعه کرده و بر فهم و درک آنها تمرکز کنید. اگر می خواهید حافظه بلند مدت شما تقویت شود، بهتر است مطلب را به قسمت ‌های کوچکتر تجزیه و بین آنها ارتباط برقرار کنید تا درک درستی از مفهوم داشته باشید. اگر ارتباط بین کلمات و مفاهیم را درک نکنید، هرگز آن مطلب در ذهن شما نخواهد ماند.

درک مطلب زبان انگلیسی

ساعات مطالعه را به قسمت‌های کوتاه‌تر تقسیم کنید

این تکنیک مخصوص افرادی است که در حال یادگیری زبان هستند. باید بدانید که یکی از دلایل مهم خستگی مغز، طولانی بودن زمان مطالعه است. وقتی شما مثلا چند ساعت بدون وقفه مطالعه می کنید، کارکرد ذهن تان هم کاهش پیدا می کند. بنابراین اگر دنبال افزایش حافظه بلند مدت برای یادگیری زبان هستید، حتما بین یادگیری فاصله بیندازید. بهتر است در مدت زمان های کوتاه مطالعه کرده و چند دقیقه ای را استراحت کنید.

زیاد بخندید!

باور کنید خندیدن یکی از بهترین راهکارها برای افزایش و تقویت حافظه است. خنده باعث تحریک قسمت‌های مختلفی از مغز شده و از این طریق به شما اجازه می ‌دهد که وسیع ‌تر و آزادانه ‌تر در مورد یک موضوع فکر کنید.

اطلاعات جدید را به اطلاعات قدیمی ربط دهید

یک تکنیک موثر دیگر برای افزایش حافظه بلند مدت برای یادگیری زبان، این است که بین مفاهیم جدید با اطلاعات قبلی خود ارتباط برقرار کنید. با این کار فراخوانی حافظه راحت تر انجام شده و مفاهیم در ذهن شما ماندگار تر خواهند شد.

روند مطالعه را تغییر دهید

اگر هر از گاهی روال مطالعاتی خود را تغییر دهید، می توانید تاثیر مثبتی بر احتمال تقویت و افزایش قدرت حافظه خود بگذارید. مثلا اگر عادت دارید همیشه در یک مکان مشخص مطالعه کنید، دفعه‌ بعدی جای دیگری را انتخاب کنید. اگر همیشه عصر‌ها درس می ‌خوانید، گاهی صبح را برای مطالعه و مرور مطالب روز قبل انتخاب کنید.

ساعت خواب خود را تنظیم کنید

کار دیگری که می توانید برای افزایش حافظه بلند مدت برای یادگیری زبان انجام دهید، تنظیم ساعت خواب است. اگر خواب کافی نداشته باشید، مغزتان همه‌ کارهایش را بدتر انجام می ‌دهد. بنابراین خلاقیت، عملکرد شناختی، توانایی حل مسئله و حافظه همگی بستگی به داشتن خواب کافی دارند. به یاد داشته باشید که شب بیداری اصلا روش خوب و موثری برای مرور مطالب و درس خواندن نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *