اشتراک گذاری

انگلیسی به عنوان زبان دوم یا ESL

5/5 - (8 امتیاز)

انگلیسی به زبان دوم یا ESL عبارتی قدیمی است که منظور آن، مطالعه یا کاربرد زبان انگلیسی توسط زبان آموزان غیر بومی در یک محیط انگلیسی زبان است. یعنی که کشورهایی مثل استرالیا یا آمریکا که انگیسی زبان مادری آنهاست. البته این عبارت در مورد کشورهایی مثل هند و نیجریه هم به کار برده می شود که انگلیسی را زبان رسمی خود می دانند. درمورد این عبارت و مفهوم آن چه می دانید؟ برای آشنایی با تعریف دقیق تر انگلیسی به عنوان زبان دوم یا ESL در ادامه ما را همراهی کنید.

انگلیسی زبان دوم

تعریف اصطلاح انگلیسی به عنوان زبان دوم یا ESL

در تعریفی دقیق تر، می توان گفت که اصطلاح انگلیسی به زبان دوم یا ESL، به مجموعه تکنیک های خاصی اشاره دارد که انگلیسی را به  افرادی که زبان اول آنها زبانی غیر آن است آموزش می دهند. جالب است بدانید که اصطلاح انگلیسی به عنوان زبان دوم ESL در ابتدا به زبان آموزانی اطلاق می شده است که به دنبال یادگیری این زبان بوده اند. اما این تعریف چندان درست نبود، چرا که بسیاری از افرادی که برای یادگیری زبان انگلیسی به مدرسه می رفتند، ممکن بود آن را به عنوان زبان سوم، چهارم یا حتی پنجم بیاموزند. ریشه این عبارت و به کارگیری آن به نظریه ای به نام “حلقه ی خارجی” باز می گردد که توسط زبان شناس “برج کچرو‌” در سال ۱۹۸۵ ارائه شد. نظره حلقه های خارجی، استانداردها و کدگذاری و زبان شناسی اجتماعی را مورد بررسی قرار می دهد. کچرودر نظریه خود، کشورهای انگلیسی زبان دنیا را به ۳ حلقه اصلی تقسیم می کند:

حلقه داخلی

کشورهای عضو این حلقه نخستین زادگاه زبان انگلیسی بوده اند. مثل بریتانیای کبیر، کانادا، استرالیا و نیوزلند که انگلیسی، زبان مادری آنهاست.

حلقه خارجی یا گسترده

حلقه خارجی یا گسترده در مفهوم انگلیسی به عنوان زبان دوم یا ESL، به کشورهایی اشاره دارد که برای اولین بار زبان انگلیسی را در محیط های غیر بومی عرضه و گسترش داده اند. کشورهایی مانند سنگاپور، هند، مالاوی و پنجاه کشور دیگر که انگلیسی را به عنوان زبان دانشگاهی و حقوقی خود گسترش داده اند.

حلقه خارجی زبان انگلیسی

حلقه ی در حال گسترش

دسته سوم در نظریه کچرو، کشورهایی هستند که اهمیت زبان انگلیسی را به عنوان یک زبان بین المللی به همگان نشان داده‌اند. در حالی که هیچ یک از این کشورها مستعمره‌ ی انگلیس نبوده و زبان انگلیسی جایگاهی در امور اداری این کشورها ندارد، مانند چین و لهستان و بسیاری از کشورهای دیگر. انگلیسی در این کشورها نه به عنوان زبان دوم، بلکه به عنوان زبان خارجی کاربرد دارد.

تفاوت انگلیسی به عنوان ESL با انگلیسی زبان خارجی

به طور کلی کشورها از حیث استفاده از زبان انگلیسی به سه دسته تقسیم می شوند؛ کشورهایی که انگلیسی زبان مادری آنهاست، کشورهایی که انگلیسی زبان دوم آنهاست و کشورهایی که انگلیسی زبان خارجی آنها محسوب می شود. در تعریف عبارت انگلیسی به عنوان زبان دوم یا ESL با کشورهای گروه اول کاری نداریم. اما برای بیان تفاوت بین انگلیسی به عنوان زبان دوم و انگلیسی به عنوان زبان خارجی، باید در مورد گروه دوم و سوم صحبت کنیم. درواقع در کشورهایی که زبان انگلیسی را زبان خارجی می دانند، زبان انگلیسی تنها جنبه ی ارتباطی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *