تابحال نکات و مطالب بسیاری را در خصوص یادگیری زبان به شما دوستان و همراهان گرامی ارائه کرده ایم. امروز آیلتس تیم با آموزش 6 نکته مهم برای یادگیری زبان خارجی همراه شماست. این نکات، نه تنها در یادگیری انگلیسی، بلکه در آموزش زبان های دیگر نیز به شما کمک می کنند. با در نظر گرفتن این نکات، می توانید زبان های دیگر را با سرعت بیشتری یاد بگیرید. البته فراموش نکنید یادگیری زبان، امری مستمر است و نمی توان یک شبه ره صدساله پیمود. باید تمرین و ممارست داشته باشید تا زبان مورد نظرتان را یاد گرفته و در مهارت های مختلف آن به تسلط کافی دست پیدا کنید. با این حال نکاتی که در ادامه ذکر می کنیم، مسیر یادگیری را برای شما راحت تر کرده و سرعت شما را افزایش می دهند.
6 نکته برای این که راحت تر زبان یاد بگیرید
1- صبر، پشتکار و استقامت، کلیدهای موفقیت
اگر می خواهید زبان یاد بگیرید، فرقی ندارد انگلیسی، فرانسوی یا هر زبان دیگری، باید صبور باشید و پشتکار داشته باشید. شما قدم در مسیر سختی گذاشته اید که گاها بسیار خسته کننده می شود. گاهی انرژی و انگیزه ای برای ادامه دادن ندارید و همین تمام زحماتتان را به هدر می دهد. از همین اول خودتان را آماده کنید که صبور باشید و پشتکار داشته باشید. شما باید در مسیر خود استقامت داشته باشید تا در نهایت به هدفتان برسید و زبان مورد نظرتان را هرچه بهتر یاد بگیرید.
2- هرچه تمرین کنید کم است!
یادگیری زبان خارجی، در تمرین مداوم خلاصه می شود. رک و صریح بگوییم که هیچ راه میانبری برای یادگیری سریع زبان وجود ندارد. تنها افرادی موفق می شوند که مدام تمرین می کنند و این کار را به یک عادت روزانه تبدیل می کنند. اگر برای زبان به موسسه های آموزشی می روید، بهتر است کلاسها را سر وقت بروید و به هیچ بهانه ای آنها را کنسل نکنید. تمرین ها را مداوم و پیوسته انجام داده و به اندازه کافی مطالعه کنید. باور کنید برای یادگیری زبان های خارجی، هرقدر تمرین کنید کم است. مالکوم گلادویل، نویسنده و محقق، پیشنهاد میکند که برای تبدیل شدن به یک متخصص در هر چیزی، باید آن را به مدت 10 هزار ساعت تمرین کنید. متخصص شدن این زمان را میطلبد! پس هرچه زودتر برنامه ریزی کرده و تمرین های زبان را شروع و پیگیری کنید. گرامر، مکالمه و دیگر مهارتها را به صورت مستمر تمرین کنید و برای هرکدام، به اندازه کافی، نه بیشتر و نه کمتر، زمان اختصاص دهید.
3- برای خودتان انگیزه بسازید
یادگیری زبان خارجی زمانی راحت تر و دلچسب تر خواهد بود که انگیزه، هدف و دلیلتان کاملا مشخص باشد. هدفتان را مشخص کنید و مطمئن شوید که بر این هدف متمرکز خواهید بود. سعی کنید با هدف گذاری های کوچک تر، برای خودتان انگیزه ایجاد کنید. مثلا هدف گذاری کنید که تا پایان هفته، 100 لغت جدید یاد بگیرید و بعد روی این هدف متمرکز شوید. در پایان هفته می بینید که هم 100 کلمه جدید یاد گرفته اید و هم چند قدم به هدف اصلی خود نزدیک تر شده اید.
4- مهم برقراری ارتباط است نه بی نقص بودن!
در ابتدای مسیر یادگیری زبان خارجی، به این فکر کنید که هرطور شده با افراد دیگری که به آن زبان صحبت می کنند ارتباط برقرار کنید. هدف شما در ابتدا باید برقراری ارتباط باشد و نه بدون خطا صحبت کردن. هر زبانی تعداد زیادی واژه و کلمه و عبارات و اصطلاحات دارد و نمی توانید توقع داشته باشید که همه آنها را بی عیب و نقص بلد باشید. این اشتباهات هستند که شما را رفته رفته به مهارت می رسانند. پس اشتباهات خود را بپذیرید و تلاش کنید که آنها را برطرف نمایید. از این طریق، رفته رفته خطاهای شما اصلاح شده و شکل درست کلمات، تلفظ ها، جمله ها و … را خواهید آموخت.
5- دست از ترجمه کردن بردارید!
یکی از مشکلات دست و پاگیر زبان آموزان، این است که دائم در حال ترجمه کردن هستند! منظور ما ترجمه حرفه ای متون و … نیست. منظور ما افرادی هستند که مدام در اینترنت و Google Translate، به دنبال پیدا کردن معنی کلمات به زبان های دیگر هستند. این عادت برای یادگیری زبان های خارجی اصلا خوب نیست. به این دلیل که اگر بخواهید کلمات داخل یک جمله را به صورت جداگانه معنی کنید، اصلا چیز زیادی از آن متوجه نخواهید شد. ترجمه های کلمه به کلمه، عموما مواردی چون اصطلاحات، عبارات و تغییرات ضمایر را در خود ندارند و در نتیجه، خروجی خوبی برای شما نخواهند داشت.
6-ساختار را فراموش نکنید
به هیچ عنوان نباید ساختار زبان را فراموش کنید. درست است که نباید روی اشتباهات خود تمرکز بیش از حد کنید، اما این تنها برای ابتدای مسیر است. شیوههای پذیرفته شده ای برای صحبت کردن در همه زبانهای دنیا وجود دارد. در ابتدای فرآیند یادگیری زبان، معمولا بهترین کار تمرکز بر صحبت کردن است و اینکه بهتر است نگران اشتباهات خود نباشید، اما زمانی که به سطوح پیشرفته تر می رسید، مواردی چون گرامر، تلفظ و انتخاب کلمات بسیار اهمیت دارند. شما اجازه ندارید پس از مثلا یک سال تمرین مداوم، کلمات را اشتباه تلفظ کنید و باید به سطح قابل قبولی از مهارت در این زمینه برسید تا ساختار زبان را به درستی رعایت کنید. البته این به معنی تمرکز زیاد از حد روی قواعد و دستور زبان نیست؛ اما به هرحال ساختار باید حفظ شود.